Niet naar de sportschool maar online trainen? Ook dat is mogelijk! Je kunt namelijk heel gemakkelijk thuis in beweging komen door je laptop er bij te pakken en een video training aan te zetten. Zo is tegenwoordig erg makkelijk om via YouTube een work-out te doen maar sommige sportscholen bieden ook de mogelijkheid aan om een livestream te volgen. In je pauze kun je zo snel even een kleine work-out doen zonder dat je eerst een stukje moet reizen. Verder kun je met online trainen eens nieuwe dingen uitproberen. Misschien koos je in de sportschool altijd om aan de gewichten te hangen maar als je die thuis niet hebt moet je toch wat anders proberen. Online trainen kun je dus ook zien als een manier om nieuwe sporten te ontdekken.

Geen gereis meer naar de sportschool

Hierboven werd het ook al even genoemd maar door online te trainen hoef je niet meer te reizen naar de sportschool. Dit gaat je een hele hoop tijd schelen omdat je alles bij de hand hebt, zoals je koptelefoon of oortjes. Verder kun je gewoon helemaal je eigen gang gaan en zelf bepalen hoe laat je de work-out doet. Start je favoriete les altijd om 17:00 uur? Maar voel je je dan altijd een beetje energieloos? Dan kun je er voor kiezen om de work-out ’s ochtends te doen of op een ander tijdstip dat voor jou goed past.

Geld besparen met online trainen

Vaak is online trainen een stuk goedkoper dan naar de sportschool gaan. Je hoeft niet meer een duur abonnement af te sluiten aangezien je niet gebruik maakt van alle faciliteiten. Daarbij hoef je ook niet meer te reizen wat ook weer kosten bespaart. Een ander voordeel is dat je niet gebonden bent aan de duur van de groepslessen. Vaak duren ze een uur maar als je op een dag geen zin hebt kun je ook gaan voor een les van een half uur.