Handhygiëne is heel belangrijk. Er zijn verschillende manieren om de handen te reinigen. Je kunt bijvoorbeeld goedkope handgel kopen waarmee jij je hand regelmatig kunt desinfecteren. Handgel behoort tot persoonlijke verzorgingsproducten. Het reinigen van de handen heeft verschillende gezondheidsvoordelen.

Handgel kopen

Er zijn verschillende merken handgel en verschillen de prijzen dus ook. Je hebt dure, maar ook goedkope handgel. Goedkope handgel is een uitkomst voor personen die niet perse veel geld willen uitgeven aan desinfecteringsmiddelen. Let wel op dat de kwaliteit van de verschillende merken kunnen verschillen. Het is daarom belangrijk om niet zomaar handgel te kopen. Als je twijfels hebt is het verstandig om vertrouwde merken te kopen. Het is belangrijk om de informatie op het etiket van het product goed door te nemen. Het is ook belangrijk om de gebruiksaanwijzingen goed op te volgen. Hierdoor heb je een beter resultaat.

Desinfecteren, hoe?

Desinfecteren is goed, maar dat moet op de juiste manier gebeuren, anders heeft de handeling geen effect. Breng de handgel aan op de handen. Voor een beter is effect moeten de handen droog zijn. Zorg ervoor dat je genoeg gelin je handen neemt. Wrijf vervolgens de handen daarna zorgvuldig over elkaar voor ongeveer dertig seconden. Zolang de handen weer droog zijn kun je stoppen met wrijven. Laat de handen goed drogen aan de lucht. Als de alcohol niet of onvoldoende is gedroogd heeft de reiniging minder effect.

Voordelen handen reinigen

Je moet om verschillende reden je handen desinfecteren of ontsmetten. Door de handen regelmatig te desinfecteren voorkom je de spreiding van schadelijke bacteriën. Derhalve is handdesinfectie effectiever en sneller dan handreiniging. Je kan goedkope handgel kopen die je overal kunt meenemen en dus regelmatig de handen kunt reinigen.
Een ander voordeel is dat je met desinfectie bijna alle micro-organismen doodt die op dat moment aanwezig zijn op de handen. Het gebruik van handgel is niet schadelijk zolang je deze maar op de juiste manier toepast.