Graag wil je meer bewegen, maar door je drukke leven kom je daar niet aan toe. Misschien help je wel een sportschool, maar mis je de structuur om daarheen te gaan. Ook op werk mopperen je collega’s dat ze onvoldoende beweging krijgen. Het blijkt uit onderzoek dat het concentratievermogen toeneemt na een sportactiviteit, waardoor ook beter gepresteerd kan worden. Veel bedrijven hebben dit gelukkig al ingezien en een oplossing voor bedacht. Namelijk bedrijfsfitness Rotterdam.

Bedrijfsfitness

Sport is een goede uitlaadklep voor werknemers om stress op het werk kwijt te kunnen. Met behulp van een sporttrainer ontstaan er een gemoedelijke manier van bewegen die georganiseerd en begeleidt is. Hierdoor raken de werknemers niet alleen hun (werk)frustraties kwijt, maar het sociale aspect helpt ook bij de groepsdynamiek. Als een bedrijf al een sportschool heeft, komen de trainers daarheen en anders gaan ze naar buiten of naar een sportruimte in de buurt.

Productievere werknemers

Het blijkt dat structureel en varierend bewegen er voor zorgt dat het personeel zich lichamelijk en mentaal versterkt voelt. Dit is ook het doel bij bedrijfsfitness Rotterdam. Lekker in je vel zitten is voor iedereen belangrijk, zodat door meer zin in het werk dingen beter en sneller worden opgepakt. Met behulp van competities, spel en uitdagende oefeningen wordt het een moment in de dag dat de werknemers hun hoofd leeg maken en als fris weer aan de slag kunnen. Het wordt gegeven op ieder sportniveau, waardoor er rekening wordt gehouden met persoonlijke sportniveau van alle werknemers. En met sport en spel wordt de band tussen de werknemers versterkt.

Personal trainer

Buiten werk om kan structuur worden gegeven aan je persoonlijke sportleven, door een personal trainer. Op de manier die bij jou past en voldoening en energie beweegt krijg je die beweging die je nodig hebt. Natuurlijk kan je ook gaan voor een doel, maar het belangrijkste is dat het een juiste mix is van intensief bewegen en ontspannen is.